Asiakasrekisteri

Antaessasi kirjallisen luvan tallennamme henkilötietosi apteekkimme asiakasrekisteriin. Asiakasrekisteriin voimme tallentaa myös esimerkiksi tietoja lääkeaineallergioistasi tai muista lääkehoitosi kannalta tärkeistä asioista.

Apteekkimme asiakkaana voit näin myös seurata aina lääkeostojesi yhteydessä vuosittaisen Kelan omavastuurajan täyttymistä.

Reseptien uusiminen

Uusimme reseptit, jotka voidaan uusia ilman lääkärissäkäyntiä. Palvelun hinta: 2 €/resepti tai korkeintaan 10 €/kerta, jos samalla kerralla uusitaan useampi resepti.

Lääkejätteiden vastaanotto

Käyttämättä jääneet ja vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä, eikä niitä pidä käyttää. Kotitaloudet voivat tuoda veloituksetta vanhentuneet lääkkeet apteekkiin hävitettäväksi.

Lajittele erikseen:

  • elohopeakuumemittarit (esim. tiiviissä lasipurkissa)
  • jodipitoiset lääkkeet mm. Jodix-tabletit ja Betadine-tuotteet
  • ruiskut ja neulat (esim. läpäisemättömään muovi- tai lasipulloon)

Muut lääkkeet voi tuoda samassa pussissa. Poista lääkepakkauksista henkilökohtaisia tietoja sisältävät ohjetarrat ja poista ylimääräiset pahvipakkaukset.

Lääketurvallisuussyistä johtuen apteekki ei hyvitä asiakkaalle kertaalleen luovutettuja käyttämättä jääneitä lääkkeitä, sillä apteekki vastaa osaltaan luovuttamiensa lääkkeiden asianmukaisesta käsittelystä. Käyttämättä jääneitä lääkkeitä ei voida palauttaa myyntiin.

Lääkityksen tarkistus

Lääkityksen tarkistus on apteekin lisäpalvelu, joka edistää lääkehoidon onnistumista ja lääkitysturvallisuutta. Lääkityksen tarkistus on Lääkehoidonarviointia suppeampi palvelu.
Ajantasaisen lääkelistan perusteella arvioidaan käytössä olevien lääkkeiden yhteensopivuus, päällekkäisyydet, vanhuksille sopimattomat lääkkeet sekä annosten ja lääkkeenottoajankohtien tarkoituksenmukaisuus. Potilas saa tarkistuksesta kirjallisen raportin, joka sisältää ehdotukset korjaaviksi toimenpiteiksi ja jonka avulla saatu neuvonta on helppo muistaa. Kaikki mahdolliset lääkitysmuutokset on tehtävä aina lääkärin luvalla.

Lääkehoidon arviointi

Lääkehoidonarviointi (LHA) on lääkärin työn tueksi suunniteltu laaja arviointipalvelu, jossa lääkehoidonarvioinnin asiantuntija arvioi perusteellisesti potilaan lääkehoidon kokonaisuuden ja tekee havainnoistaan lääkärin vastaanotolla käyntiä varten kirjallisen raportin, joka sisältää ehdotukset korjaaviksi toimenpiteiksi. Lääkitysmuutoksista vastaa aina hoitava lääkäri.

Lääkehoidonarviointi soveltuu jokaiselle, jolla on

  • 5 tai useampia lääkkeitä käytössä
  • useita pitkäaikaissairauksia
  • munuaisten vajaatoiminta,

jokaiselle

  • yli 65 -vuotiaalle tai
  • jolla esiintyy lääkehaittoja tai oma lääkitys huolestuttaa.

Lääkehoidon arvioinnista saa räätälöidyn

  • tehokkaan,
  • turvallisen (ilman haitallisia yhteis- ja haittavaikutuksia) sekä mahdollisimman taloudellisen lääkityksen, josta on purettu päällekkäislääkitykset.

Kysy apteekistamme myös muista palveluista!